23948sdkhjf

Klimatmötet och den tunga industrin

Färdplaner för tung industri måste implementeras enligt FN:s klimatmöte COP26.

På FN:s pågående klimatmöte COP26 i Glasgow beslutade den globala ledarskapsgruppen för industriomställning, LeadIT, att fokusera på implementering av nationella färdplaner och strategier för industrins omställning till nollutsläpp.

Vid mötet deltog både ministrar och företagsledare. Utöver att implementera nationella färdplaner och strategier så enades man också om att genomföra insatser för att stärka industrins innovationskraft och teknikutveckling.

Man enades också om policyåtgärder och finansieringslösningar för att driva på industrins gröna omställning, minska utsläppen och skapa nya jobb. 
– Ställer industrin om kan vi minska klimatutsläppen rejält. Då krävs ett konstruktivt samarbete mellan politiken och industrin och att vi tillsammans driver på i omställningsarbetet, säger miljö- och klimatminister Per Bolund i en kommentar

Ledarskapsgruppen för industriomställning (LeadIT) lanserades av Sverige och Indien vid FN:s klimattoppmöte Climate Summit i New York år 2019. I gruppen ingår 35 länder och företag från alla kontinenter som tillsammans arbetar för att driva på klimatomställningen inom den tunga industrin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.106