23948sdkhjf

Mycket mer än summan av delarna

Hur teknisk konsolidering skapar automatisk korrekt data

Vissa saker kan man ju konsolidera, men teknik? Jo, det bör man till och med göra! I synnerhet om man – som huvudentreprenör (EPC) – ska hantera många olika verktyg, standarder och leverantörer. Precis som många delar skapar en konstnärlig mosaik, leder sammanslagning av olika discipliner inom engineering till en unik heltäckande, konsekvent systembild.

Konsolidera input

Redan från början hanterar EPC:er många olika informationskällor: XLS-filer, PDF- och DOC-filer med specifikationer som ofta samlas i mappar eller dokumenthanteringssystem. Men där arkiveras de bara. Data passar inte ihop och kan inte användas direkt.

Komplexiteten kan man inte ändra men däremot användandet av data. De flyter direkt in i Aucotecs  samarbetsplattform Engineering Base (EB). Oavsett om det är omgivningstryck, mallar eller funktionella strukturer - allt detta skapas här som objekt utan att skapa ett enda dokument. På så sätt konsolideras input och originalkällorna kan bli kvar i arkivet.

Automatisk konsolidering

Som genereringssystem konsoliderar EB alla poster nästan automatiskt. Det är DEN enda Single Source of Truth för alla inblandade - från första konceptet via process- och detail engineering fram till automatiseringen. Ny data följer automatiskt den redan skapade strukturen. Alla ser varandras resultat utan väntetid eller överföringsfel.

Konsolideringsprincipen gäller även för många kompletterande system såsom 3D-, ERP- och styrsystem eller simuleringsverktyg. Manuell dataöverföring eller att visa tabeller sida vid sida är ett minne blott med Engineering Base. Systemet övertar till exempel simuleringsresultaten automatiskt och visar alla skillnader. Det slutligen valda scenariot ligger då redan i Engineering Base för smidig fortsatt bearbetning. Eftersom alla integrationer och jämförelser sker i datamodellen har den all kunskap om anläggningen och ser som digital tvilling alltid till att den är tillförlitligt uppdaterad.

Neutralt datanav

Oavsett hur många simuleringsverktyg och scenarier, hur många beräkningar, vilka 3D-, ERP- eller styrsystem som ska kopplas, kan EB användas med vilket som helst, tack vare standardgränssnittet EBML . Men EB tar inte bara över, utan vidarebefordrar också data på ett konsoliderat, neutraliserat och begripligt sätt för varje kopplat verktyg, utan att användaren behöver kunna verktygen. Detta gäller t.ex. även för styrsystemkonfigurationen, utmatningen av I/O-listor, beräkningar eller avgörande data för förebyggande underhållssystem.

EB integrerar och konsoliderar även data från många leverantörern Smarta datablad, till exempel, hämtar alla relevanta specifikationer från EB med en knapptryckning och gör ändringarna tydliga efter tillverkarens uppgifter. Även dessa data blir användbara direkt i arbetet i stället för att stå och "samla damm".

Konsolidering har alltså många aspekter, men alltid ett resultat: enorm vinst av korrekt data och tid  – ingen konst med EB!

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078