23948sdkhjf

Sandvik förvärvar igen

Industrikoncernen Sandvik slutför förvärvet av metrologi- och automationsbolaget DWFritz automation.

Det amerikanska bolaget DWFritz automation är en global leverantör av precisionsmetrologi samt inspektions- och monteringslösningar för avancerad tillverkning.

Företaget designar, tillverkar och installerar höghastighets- och non-contact-lösningar inom avancerad metrologi och automationssystem.

− Detta är i linje med vår strategi att växa organiskt och genom förvärv inom avancerad tillverkning, med särskilt fokus på industriell mjukvara, industriella metrologilösningar och additiv tillverkning, sade Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik när avsikten med förvärvet publicerades i juli i år.

Med DWFritz automation ska Sandvik att bredda sitt nuvarande metrologierbjudande, och ta en ledande position inom inline-metrologi samt utöka sin position inom höghastighets-, högvolyms-, och non-contact-inspektion, kombinerat med monteringsautomation.

− Genom att förvärva DWFritz Automation kommer vi att expandera vårt metrologi- och automationserbjudande ytterligare. Detta kommer inte bara att stärka vår marknadsposition, utan även möjliggöra att vi kan erbjuda våra kunder mer kompletta metrologilösningar – vilket kommer att reducera kostnader och förbättra kvaliteten avsevärt i deras bredare värdekedja. Jag ser fram emot att välkomna DWFritz-teamet till Sandvik, sade Kim Hansen, chef för Metrology, en division inom Sandvik Manufacturing Solutions vid tillkännagivandet.

DWFritz Automation är baserat i Wilsonville, Oregon, USA – med enheter även i Frankrike och Kina. Företaget har nära samarbeten med många Fortune 500-kunder, och mer än 2 000 system installerade världen över.

År 2020 hade bolaget omkring 560 anställda och försäljningen uppgick till cirka 720 miljoner kronor.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpesumman.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109