23948sdkhjf

Konkurs för leverantör till vindkraft, olja och gas

Den globala leverantören Hydratech Industries har begärts i konkurs. Cirka 50 anställda förlorar jobbet, skriver danska tidningen Midtjyllans Avis.

Företaget är en leverantör av hydraulikkomponenter för vindkraftsindustrin och olje- och gassektorn. Under de senaste åren har företaget gått med stora underskott. Under år 2020 var förlusten före skatt 47,6 miljoner danska kronor. Året innan var förlusten på 75,5 miljoner danska kronor.

Enligt vdn Knut Andersen är det de dyra råvarupriser och coronakrisen som bidragit till konkursen. 

- Vi hade byggt upp en stor leverans till kinesiska Goldwind för ett tresiffrigt miljonbelopp, men de valde bort de hydrauliska vingsvängarna till förmån för elektriska. De intäkterna har varit svåra att få tillbaka på andra områden. Slutligen finns det en av våra större kunder som har ett avsevärt minskat behov på grund av alltför stora lager och förseningar på grund av Covid-19, säger Knud Andersen till Midtjyllands Avis.

Private equity - fonden BWB partners ärger den största delen av företaget. Hydratechs vindavdelning var belägen i Silkesborg medan vätskekraftavdelningen låg i Vrå. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14