23948sdkhjf

Nya patent för energilagring

Azelio, som tillverkar energilagring i aluminium har fått två nya patent publicerade. Patenten har beviljats i USA och Kina samt i Sverige och är relaterat den termiska energilagringens funktion och effektomvandlingen samt överföring av lagrad energi till el och värmegenerering.

Azelio har nu 16 beviljade patent och ett flertal patent under registrering.

Patentet som beviljats i Sverige beskriver energilagringssystemet TES.PODs funktion av den termiska lagringen och laddnings- och urladdningssystemet samt kraftomvandlingsenheten. Detta patent skyddar Azelios energilagringssystem TES.POD, som tas i volymproduktion i september 2021, och kommer framöver beviljas patent även i andra länder, för vilka processerna är pågående.

Det patent som nu beviljats i USA och Kina är sedan tidigare publicerat i Sverige. Patentet rör överföringen av lagrad energi från lagret till Stirlingmotorn för el- och värmegenerering. USA och Kina är båda betydande marknader för så väl utveckling av teknologi inom förnybar energi samt för installationer av energilagring. 

– Vi ligger långt fram i utvecklingen av energilagring och där patent är viktiga för att säkra avstånd till konkurrenter. Det är glädjande att se den höga innovationsnivån som finns inom bolaget och viljan att avancera teknologin och ligga i framkant, säger Jonas Eklind, vd på Azelio.    

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078