23948sdkhjf

Mikrofabriker är framtiden

Här är företaget som utvecklat en ny teknik med mikrofabriker som renar vatten och producerar dryck lokalt. Fabrikerna tillverkas i Sverige och skeppas sedan ut i världen.

 I januari lyftes den första på plats på en takterrass i Nairobi, nästa skickades längst ut i Serengeti. Wayouts mikrofabriker renar alla typer av vatten – inklusive avsaltar havsvatten.

Det renade vattnet återmineraliseras och används som bas för att tillverka läskedryck eller serveras direkt som dricksvatten av högsta kvalitet, både stilla och kolsyrat och även öl.
Det helautomatiserade systemet är avpassat för att drivas av solceller och återanvänder vatten och energi internt.

Mikrofabrikerna byggs i Sverige och skickas nyckelfärdiga till kunder i hela världen.Mikrofabrikerna handhas via en app i mobilen. Råvarorna laddas manuellt, i övrigt är all produktion helautomatiserad; vattenrening, dryckberedning, bryggning och tvätt. I appen kan användaren välja recept, beställa råvaror, planera produktionen och följa bryggningen.

Wayout grundades 2018 av en internationell grupp ingenjörer och företagsledare med bakgrund inom MedTech, FoodTech, IoT, telecom, betaltjänster och industridesign. Modulerna är formgivna av Bernadotte&Kylberg och No Picnic. Wayout har sökt patent för en rad innovationer i konceptet. 2019 förvärvade privata investerare tjugo procent i bolaget, då värderat till etthundra miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109