23948sdkhjf

Allians driver investering i bruket

Voith har utsett ABB som leverantör av ett elektrifieringspaket som gör det möjligt för SCA att utöka produktionskapaciteten för kraftliner i det svenska massa- och pappersbruket.  

ABB har fått i uppdrag av maskinleverantören Voith att leverera maskindrifter och elektrifiering till SCA:s nya pappersmaskin för kraftliner PM2 i Obbola bruk i Umeå. Avtalet är ett tillägg till den uppgradering av automation och styrsystem som SCA beställde tidigare av ABB för expansion av den befintliga anläggningen.  

Investeringen i ny maskin, infrastruktur och kapacitetsoptimering innebär att SCA:s årsproduktion i Obbola ökar från nuvarande 450 000 ton kraftliner till 725 000 ton. Arbetet att bygga upp en helt ny, stor och bred maskin online kommer att möta den växande efterfrågan på förnybara förpackningar med högre produktionskapacitet och effektivitet.

-Ökat fokus på hållbara förpackningar och e-handel accelererar efterfrågan på förpackningskartong av hög kvalitet. Den nya maskinen öppnar för betydande produktionsökningar för att möta det växande behovet på marknaden, säger Per Strand, projektledare på SCA.

I projektet har Voith ansvaret som totalleverantör för hela papperstillverkningsprocessen och projekthanteringen och ABB:s leverans omfattar elektrifiering och sektionsdrifter för maskiner som är anpassade för höga hastigheter och stora ytvikter samt specialiserade motorkrav.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094