23948sdkhjf

SCA om datadrivet underhåll - Dags för Underhållsdagarna – del 3

Den 17-18 november är det åter dags för Underhållsdagarna. Då samlas underhållsbranschen på Skogshem och Wijk i Stockholm för att lyssna till intressanta talare och ta del av intressanta nyheter från utställare. I en serie intervjuer ger vi dig här en försmak av talarna. Arrangörer av Underhållsdagarna är vår systersite U&D och Riksorganisationen Svenskt Underhåll.

En av årets talare är Adam Lundström, industridoktorand på SCA, som ska hålla föredraget Datadrivet underhåll. 

Hej Adam, vad kul att du är en av talarna på årets Underhållsdagar. Hur påbörjades din resa inom detta?

Jag har under en längre tid haft en fascination för artificiell intelligens både när det gäller den bakomliggande tekniken och de potentiella appliceringsområdena. Min uppfattning när jag gick in i det här projektet var att artificiell intelligens kommer att ha en stor roll i hur vi i framtiden bedriver underhåll vilket var anledningen till att jag tyckte att det var så otroligt spännande.

Vad har fått dig att brinna för detta ämne?

Först och främst så är det fantastiskt roligt att i mitt arbete få jobba med ny teknik och applicera lösningar på faktiskt problem. Sedan är det en stor ära att ta del av och få vara delaktig i de förändringar som pågår i och med industri 4.0 där datadrivet underhåll har och kommer försätta ha, en betydande roll.

Vilket budskap vill du att dina lyssnare tar med sig efter ha hört ditt föredrag?

Mitt mål är att skapa en förståelse för hur datadrivna modeller är en viktig pusselbit för att gå mot mer automatiserade processer. Jag hoppas också att åhörarna ska ta med sig att data är en central resurs för framtiden.

För mer information besök gärna: Underhållsdagarna

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094