23948sdkhjf

Det går hyfsat för stålbranschen

Nu har den internationella branschorganisationen World steel association publicerat sin upplaga för 2021 över världens stål - World steel in figures.

Publikationen syftar till att ge en omfattande översikt över stålindustrins aktiviteter - allt från rå stålproduktion till tydlig stålanvändning, från indikationer på globala stålflöden till järnmalmsproduktion och handel.

– Vi har många gånger sagt att stålindustrin är kärnan i den globala ekonomin och lika mycket kärnan i vårt hållbara moderna samhälle. Trots pandemins inflytande var den globala stålindustrin genom sin olika regionala påverkan lycklig att avsluta 2020 med endast en mindre minskning av stålefterfrågan. Stålanvändningen i Kina expanderade medan den minskade i resten av världen. Vi ser fram emot normalisering av efterfrågan under 2021 på grund av stadiga framsteg på vacciner och förändrat beteende i det globala samhället, säger Edwin Basson som är generaldirektör för World steel association och fortsätter:

– Vi tror att pandemin har accelererat vissa viktiga trender, vilket kommer att leda till förändringar i stålefterfrågan. Stålindustrin kommer att se spännande möjligheter från snabb utveckling genom digitalisering och automatisering, infrastrukturinitiativ, omorganisation av stadscentrum och energiomvandling. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.425