23948sdkhjf

Det går hyfsat för stålbranschen

Nu har den internationella branschorganisationen World steel association publicerat sin upplaga för 2021 över världens stål - World steel in figures.

Publikationen syftar till att ge en omfattande översikt över stålindustrins aktiviteter - allt från rå stålproduktion till tydlig stålanvändning, från indikationer på globala stålflöden till järnmalmsproduktion och handel.

– Vi har många gånger sagt att stålindustrin är kärnan i den globala ekonomin och lika mycket kärnan i vårt hållbara moderna samhälle. Trots pandemins inflytande var den globala stålindustrin genom sin olika regionala påverkan lycklig att avsluta 2020 med endast en mindre minskning av stålefterfrågan. Stålanvändningen i Kina expanderade medan den minskade i resten av världen. Vi ser fram emot normalisering av efterfrågan under 2021 på grund av stadiga framsteg på vacciner och förändrat beteende i det globala samhället, säger Edwin Basson som är generaldirektör för World steel association och fortsätter:

– Vi tror att pandemin har accelererat vissa viktiga trender, vilket kommer att leda till förändringar i stålefterfrågan. Stålindustrin kommer att se spännande möjligheter från snabb utveckling genom digitalisering och automatisering, infrastrukturinitiativ, omorganisation av stadscentrum och energiomvandling. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156