23948sdkhjf

Gruvindustrin får SKF att anställa

I Katrineholm har SKF sitt gjuteri och bearbetning för tillverkning av lagerhus, SKF Mekan. Tack vare högtryck i gruvindustrin ska de nu anställa fler operatörer. 

Tillverkning av lagerhus till SKFs lager görs hos SKF Mekana mitt i Katrineholm. Där genomförs både gjutning och efterföljande bearbetning.

För ungefär ett år sedan varslades 30 tjänstemän där men nu rapporterar Katrineholms-Kuriren att bolaget ska anställa minst 20 operatörer. Det beror på att den största globala marknaden för bolaget är gruvindustrin som nu går för hög tryck. 
– Vi ser inte att trycket på marknaden kommer att minska inom närtid. Därför behöver vi anställa minst 20 operatörer. Det handlar främst om CNC-operatörer till bearbetningsfabriken, men vi förstärker även i gjuteriet, säger Ylva Sundholm är HR-chef på SKF Mekan till Katrineholms-Kuriren.

Hon menar att det inte är helt lätt att få tag i rätt personal. 

– Det märks att det just nu är många som rekryterar och att det finns ett stort behov av utbildade CNC-operatörer. Vi söker operatörer via egna kontakter och vår personal marknadsför arbetet. Men vi annonserar även och använder oss av rekryteringsfirmor.

Verksamheten har idag 440 anställda.
–  Det som gör Mekan unikt är att vi har hela processen på plats, allt från att gjuta till att bearbeta för att sedan sända ut produkterna till hela världen. Det är en spännande industri vi har här i Katrineholm, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095