23948sdkhjf

Ny vd hos ståltillverkaren

Från och med 1 maj har Björneborg Steel en ny vd på plats. Det blir Håkan Dedorsson som idag är försäljning- och marknadschef hos bolaget som tar över stafettpinnen.

Håkan Dedorsson har utsetts till ny vd för Björneborg Steel efter Leif Rosén som istället kommer övergå till en i styrelseroll i bolaget. Håkan är idag försäljnings- och marknadschef för bolaget och har totalt 30 års erfarenhet från stålindustrin och den tyngre tillverkningsindustrin.

Under de senaste 15 åren har Håkan haft flera ledande roller hos Scana Steel Björneborg, Outokumpu Stainless och Kvaerner Kamfab. I bagaget har han även en utbildning som bergsskoleingenjör med metallurgisk inriktning.

– Det här känns naturligtvis mycket spännande och utmanande. Jag kommer att fokusera på att utveckla våra affärer med de investeringar vi gjort, vi skall även arbeta med processtabilisering och optimering för att stärka vår konkurrenskraft och förbättra vår  lönsamhet, berättar Håkan för Metal Supply.

I sin nya roll som vd kommer Håkan dessutom att fortsätta brösta rollen som marknadschef då hans nya roll blir en slags dubbelroll, vilket är ett led i bolagets personalreduktioner och effektiviseringar som bolaget tvingats ta till som en konsekvens av coronapandemin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141