23948sdkhjf

Roboten ska in i smältverket

Hos Mechatronics Innovation Lab i Grimstad, Norge, ska en nyutvecklad robot testas. Roboten ska utföra en uppgift som idag utsätter anställda för tuffa arbetsförhållanden.

Pioner Robotics i norska Kristiansand som verkar inom området robotintegration, har utvecklat en ny robot för metallindustrin. Denna ska nu testas hos Mechatroncs Innovation Lab, en norsk innovationsarena i Grimstad.

Roboten som väger 4,7 ton och är tre och en halv meter hög ska användas för att tömma metall från ugnar i stora smältverk.

Ett företag som redan beställt roboten är Momek Invest som tillverkar produkter och levererar tjänster för bland annat metallindustrin, gruvindustrin och processindustrin. Huvudkontoret ligger i Mo i Rana, norra Norge, men företaget har verksamhet även i Sverige, Tyskland och Finland.

– Processen idag sker delvis manuellt, och detta ger tuffa arbetsförhållanden för de anställda. En robotiserad lösning kommer att göra processen bättre för de anställda, miljön och för företaget, säger Bjørn Audun Risøy, vd för Momek Invest, till norska nyhetskanalen NRK.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094