23948sdkhjf

Solföretaget levererar produktionslina till ny marknad

Svenska solenergibolaget Absolicon har fått en order från energitjänstföretaget Thenergy i Chile. Ordern omfattar en produktionslina för bolagets solfångare T160, och väl i Chile kommer solfångare till bland annat gruvindustrin att produceras.

Nu tar Absolicon nästa steg och intar en ny marknad – Chile. I Chile används stora mängder värme till gruvindustrin, inte minst koppargruvorna, vilket gör att en produktionslina för Absolicons solfångare kan hjälpa till att bidra till en mer hållbar gruvindustri.

Chile är ett spännande land för oss, så det känns mycket bra att ha fått en produktionslinepartner där som har goda kontakter i gruvindustrin, säger Joakim Byström, vd för Absolicon i en intervju med oss.

Kunden, Thenergy, är ett chilenskt energitjänstföretag specialiserat på värmeenergilösningar och det totala försäljningsvärdet uppskattas någonstans mellan 40 till 50 miljoner, plus månatlig licensavgift på 4 procent och intäkter från materialförsäljning.

Ordern, som avser tillverkning och leverans av en produktionslina för Absolicons solfångare T160, ska förse Chile med avancerade solfångare, och produktionslinan är av samma modell som Absolicon har i Sverige och som bolaget redan levererat till Sichuanprovinsen. Linan med två sexaxliga robotar har kapacitet att tillverka 50 MW solfångare (100 000 m2) per år.

Tillsammans med hårdvaran levererar Absolicon även konsultstöd för marknadsarbete och teknisk support, utveckling och teknisk utbildning.

Vi har nu tecknat 14 ramavtal med företag i olika länder vilket är det första steget till att köpa en robotiserad produktionslina. Produktionslinan kommer att tillverkas i Sverige för att sedan skeppas till Chile, och väl i Chile kan linan börja massproducera våra koncentrerande solfångare, säger Joakim.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109