23948sdkhjf

Tillståndsbaserad övervakning av gruvspel

Den digitala tjänsten ska minimera risker ytterligare, förbättra drifttider samt ge prediktiv underhållsinformation och fjärrsupport till kunder för underjordsgruvor.

Det är teknikföretaget ABB som lanserat en ny version av sin ABB Ability performance optimization for hoist - en digital tjänst som är utformad för att förbättra drifttid, tillgänglighet, prestanda och produktivitet för gruvspel genom att tillhandahålla agerbar information om nyckeltal, KPIer. Den molnbaserade plattformen ABB Ability edgenius ska möjliggöra snabb analys och insikt i gruvspelets tillstånd.

Dashboards har skapats för att visa viktig information från gruvspelen med KPIer organiserade i kategorierna prestanda, övervakning och säkerhet - ett resultat av samarbete mellan kunder och ABB-experter. Edgenius-plattformen ska vara flexibel, skalbar och uppfylla de högsta nivåerna för cybersäkerhet, berättar företaget.

– Det vi har gjort är att vi har skapat en cybersäker brygga mellan informationsteknologi, IT och operativ teknik, OT av våra kunders affärsverksamheter, säger Bengt Hedlund, Global service manager hoisting på ABB och fortsätter:

– Det är så här vi utvecklas över hela vår kundbas vilket skapar mer ansluten infrastruktur, och som resulterar i ett närmare samarbete och ökad transparens när det gäller realtidsrapportering och åtgärder. Vi kan sätta KPIer tillsammans med kunder och övervaka framstegen. Om något resultat avviker och inte uppnår de förväntade optimala nivåerna kan vi göra ändringar snabbt.

Prediktiv analys av tillståndet för ett gruvspel förhindrar oväntade, tidskrävande och kostsamma stilleståndstider. Med den nya versionen ska gruvkunderna kunna arbeta med tillståndsbaserad övervakning. Data analyseras sedan för att skapa agerbara insikter som kan öka produktionsprestanda, identifiera säkerhetsrisker och optimera underhållsarbetet.

Gruvspelskunderna kopplas ihop med experter på distans i ABBs Collaborative operations centers. Gruvspelen ska övervakas dygnet runt vilket medför att potentiella problem ska kunna identifieras innan de inträffar och nödvändiga åtgärder kunna tas vid rätt tidpunkt. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109