23948sdkhjf

Ny mjukpappersmaskin levereras

Valmet har fått en order på en tredje mjukpappersmaskin till Aktül Kagit Üretim Pazarlama i Turkiet. 

Valmet levererar sin tredje mjukpapperslinje utrustad med mäldberedning, automationssystem och omrullningsmaskin till Aktül Kagit Üretim Pazarlama A.S i Turkiet. Den nya Advantage DCT 200-linjen ska installeras på företagets bruk i Pamukova i Sakarya-provinsen i Turkiet. Uppstart är planerad till andra kvartalet 2022.

– Allt sedan starten av vår första mjukpappersmaskin har vi jobbat hårt för att ständingt förbättra vår produktion och vår verksamhet med hjälp av den allra bästa tekniken. Valmets Advantage DCT-teknik med bland annat den flexibla Advantage ViscoNip pressen har bidragt startk till vår framgång. Det är ett naturligt steg för oss att fortsätta vår resa tillsammans med Valmets team även i vårt tredje projekt, säger Sener Astan, General Manager, Aktül Kagit Üretim Pazarlama A.S.

Med en bredd på 5.6 m och en designhastighet på 2.200 m/min, kommer den nya linjen att öka Aktül Kagits nuvarande produktion av ansikts-, näsduks-, toa-, och hushållspapper med 70 000 ton. Råmaterial är färskmassa och produktionen är optimerad för att spara energi och förbättra slutproduktens kvalitet.

Aktül Kağıt började sin mjukpappersproduktion 2011 och bedriver sin tillverkning och konvertering i Pamukova-Sakarya. Bruket har en total yta på 200.000m² med en kapacitet att producera 140.000 ton samt konvertera 120.000 ton pappersprodukter per år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078