23948sdkhjf

Ny vd för robottillverkaren

Kim Povlsen blir ny vd för danska robottillverkaren Universal Robots. Han kommer närmast från elektroteknikkoncernen Schneider Electrics där han haft en chefsposition inom företagsledningen.

Den första mars tar Kim Povlsen över som vd för den danska robotjätten Universal Robots. Idag är han vice president för Schneider Electrics affärsområde Global Technology Strategy, och innan det har han i över sju år haft flera andra ledande roller inom just Schneider Electric.

Kim har en master inom elektronisk ingenjörsvetenskap och datavetenskap, samt utbildning inom globalt ledarskap och digitala strategier.

– Jag har imponerats av Universal Robots ett bra tag. För mig representerar företaget höjden av innovation och potential, och jag är väldigt glad att ha blivit kontaktad för denna unika ledarroll, säger Kim Povlsen.

Universal Robots ägare Teradynes menar att utnämningen av danska Kim som vd är en del i bolagets engagemang att förstärka Universal Robots danska ursprung, samt att vidareutveckla danska staden Odense som huvudkontor och internationell innovationshub för robotik.

– Kim kombinerar en fantastisk meritlista som dynamisk chef med en enorm passion för robotik. Med Kim ombord kan Universal Robots ytterligare stärka sin ledarposition på den globala marknaden för kollaborativ robotik. Tack vare Kims ledarskap kan vi öka tillväxten både av nya applikationer och marknaden för cobotar, säger Greg Smith, vd för Teradynes Industrial Automation Group, och tillförordnad vd för Universal Robots.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078