23948sdkhjf

Metallkoncern varslar 10 procent av svenska personalen

Nu meddelar Metso Outotec att de ska varsla 80 tjänster i Sverige, till största del i Skellefteå och Sala.

I december i fjol meddelade Metso Outotec att de skulle dra ner på 160 tjänster globalt, varav 60 i Finland. Nu meddelar Metso Outotecs svenska verksamhet att neddragningar ska göras även här, och här kommer cirka 80 anställda beröras.

Vi får tag i Ulf Kendrup, vd för Metso Minerals i Sweden, som precis kommit ut från mötet där de anställda fått information kring varslet och omorganiseringarna.

– Det finns ett antal orsaker till varslet med det hänger ihop med Metso Outotec-fusionen som bolaget gjorde i juli 2020. I samband med detta har vi tagit fram olika affärsmodellförändringar, produktstrategier och synergimål, och för att kunna leva upp till dessa har vi kommit fram till att vi behöver inleda förhandlingar om ett 80-tal tjänster, berättar Ulf i en intervju med oss.

Förhandlingsförslaget som Metso Outotec lagt fram innebär att cirka 80 tjänstemän ska varslas, främst inom affärsområdena Mineraler, Metaller och tjänster i Skellefteå och Sala. I Sala berörs 30 anställda och i Skellefteå berörs 50, men även andra platser och affärsområden kan påverkas i liten utsträckning.

Ulf berättar även att det kommer dröja minst fyra månader innan varslen träder i kraft.

Det här är såklart tung information att meddela för våra antsällda, men vi måste se på helheten och hur vi som företag kan se framåt och fortsätta vara starka, avslutar Ulf.

I Sverige har Metso Outotec cirka 760 medarbetare på ett tiotal orter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.203