23948sdkhjf

De vill sälja sensorer till pappersbruken

ABB har ingått ett samarbete med ACA Systems, tillverkare av porositetssensorer för pappersbruk. 

ACA Permi-sensorn använder en metod som enligt bolaget är 50 till 100 gånger snabbare än andra system som finns på marknaden. Till skillnad från laboratoriemätningar där fem till tio provpunkter tas ut från en rulle för analys analyserar denna sensorn 10 000 punkter i realtid. 

Under partnerskapet kommer ABB att leverera sensorn till kunderna som porositetsalternativ inom sin egen portfölj. Den är utformad för att användas i pappersbruk med krav på porositetsmätning online som en fristående lösning eller som en del av ABBs kvalitetskontrollspaket QCS.

– Våra kunder har rapporterat kortare tider för kvalitetsbyte på mellan 15 procent och 50 procent vid kontroll med ACA Permi. Detta är en stor fördel för operatörer som fokuserar på att minimera produktionsförlust och maximera avkastningen på investeringen säger Vesa Kukkamo, vd för ACA Systems.

Sensorn erbjuder ett brett mätområde som vanligtvis kräver endast en kalibrering, så det finns vanligtvis inget behov av att ändra parametrar för olika kvaliteter. Den har en automatisk rengöringscykeln och passar ett brett utbud av papperskvaliteter. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.126