23948sdkhjf

Två borrkontrakt säkrade

Drillcon som utför prospektering- och raiseborrning inom gruv- och anläggningsindustrin börjar året med att erhålla två borrkontrakt.

Det ena är ett avtal rörande raiseborrning för Lundin Mining Candelaria i Sydamerika. 

– Drillcon har de senaste decennierna genomfört prospekterings- och raiseborrning till Lundin Mining produktionsställen i Europa. Lundin är och har under många år varit en mycket viktig kund till Drillcon. Vi är därför mycket glada att vi nu har fått förtroende att få genomföra raiseborrning vid deras koppargruva, Candelaria i Chile.  För Drillcon är det ett viktigt kontrakt som stärker vår närvaro i Sydamerika och samtidigt ett kvitto att Drillcon levererar ett mervärde till Lundins produktion av basmetaller, säger Patrik Rylander som är vd på Drillcon.

Candelaria Copper Mining består av två angränsande kopparbrytningsverksamheter, Candelaria och Ojos del Salado, som producerar kopparkoncentrat från en öppen- och underjordisk gruva.

Arbetet förväntas starta upp första kvartalet 2021 och motsvarar ett värde på cirka 40 miljoner kronor.

Det andra borrkontraktet avser raiseborrning för Boliden Tara Mines Dac. 

– Irland är för Drillcon en ny geografisk marknad där vi under kvartal 3, 2020 slöt vårt första kontrakt som avser att genomföra prospekteringsborrning. Vi är därför mycket glada att vi återigen fått förtroendet från Bolidens ledning på Irland med ett nytt kontrakt som denna gång avser att genomföra raiseborrning. Vi ser det som ett genombrott för Drillcon att på en ny geografisk marknad fortsätta att stärka vår lokala närvaro på Irland, säger Patrik Rylander.

Avtalet avser att borra ett ventilationsschakt som är 1 000 meter långt och 4,5 i diameter.

Arbetet beräknas starta februari 2021 och avslutas i november 2021.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.187