23948sdkhjf

Brukets nya syrgasanläggning

Bioprodukt- och energiproducenten Metsä Fibre  och industrigasföretaget Linde har tecknat ett preliminärt avtal om syrgasförsörjning i en anläggning på plats till Metsä Fibres nya bioproduktfabrik i Kemi, Finland.

- Syrgas är en viktig kemikalie vid massaproduktion och en kontinuerlig försörjning av syrgas är av största vikt för produktionsprocessen, produktkvaliteten och driftsäkerheten, säger Project director Jari-Pekka Johansson på Metsä Fibre.

Det preliminära avtalet inkluderar uppförande av en syrgasanläggning på plats baserad på  Vacuum pressure swing adsorption-teknologi, VPSA samt drift och underhåll av anläggningen.

- Vi har samarbetat länge med Linde och har fullt förtroendes för Lindes applikationer och teknik, till exempel har vi mycket positiva erfarenheter av Lindes VPSA-teknik och av syrgasförsörjning på plats till vår anläggning i Äänekoski med hög effektivitet och drift pålitlighet, säger Jari-Pekka Johansson.

Att Lindes syrgasanläggning i Kemi baseras på VPSA-tekniken ska innebära syrgas på begäran och justerbar, hög energieffektiv och helautomatisk drift. Den kommer att övervakas och drivas från Lindes fjärrstyrningscenter i Avesta, Sverige.

- Vi är stolta över att bli utvalda till Metsä Fibres partner i detta projekt och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete oss emellan. Syrgas som produceras på plats är det mest effektiva sättet att leverera stora mängder gaser för industriella processer, och vår lösning uppfyller de höga miljö-, material- och energieffektivitetsmålen för Kemis bioproduktfabrik , säger Marika Kärki, Regional account manager on site på Linde.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109