23948sdkhjf

Vd:n för gruvbolaget avgår

Endomines meddelar att Greg Smith avgår som vd med omedelbar verkan.

Greg Smith har varit instrumental i förvärven av gruvprojekten i USA och styrelsen skriver att de tackar honom för arbetet med att öka Bolagets gruvtillgångar i Idaho/Montana, USA.

- Efter att vi gjort och säkerställt inköpet av flera gruvprojekt i USA, börjat processen med att finansiera uppstarten av dem via en företrädesemission och nu kommer att fokusera arbetet helt på att köra upp guld  produktionen vid Friday gruvan och starta andra projekt är detta en lämpligt tid för mig att dra mig tillbaka. Jag vet att Rauno och teamet har den erfarenhet och kvalifikation som företaget behöver i detta stadie, säger Greg Smith i en intervju med oss.  

Nu ska alltså Bolaget fokusera på uppstart och utveckling av sina gruvtillgångar. Rauno Pitkänen -  som länge varit styrelsemedlem och är ordförande av Bolagets tekniska kommitté, utses till tillförordnad vd.

Rauno besitter precis den kunskap som Bolaget i detta utvecklingsskede behöver och hans mandat på kort sikt kommer att inbegripa planering och översikt av verkställandet av gruvprojekten inklusive rekrytering av nyckelpersonal, står det i pressmeddelandet.

Bolaget meddelar att de fortsätter uppstarten av produktionen vid Friday gruvan och anrikningsverk i Idaho. De accelererar också den potentiella återstarten av Pampalo gruvan i Ilomants, Finland och även utvecklingen av US Grant och Kearsarge gruvprojekt i Montana, USA.

Baserat på Bolagets nuvarande gruvprojekt är planen att producera 40 000 oz guld årligen inom 3 till 4 år och möjliggöra en väg för att uppnå en produktion på 100 000 oz guld. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078