23948sdkhjf

ABB:s robotpris går till...

ABB Robotics i Sverige har infört ett robotpris som kommer att delas ut årligen inom tre kategorier; årets tillverkande industri, årets innovatör samt årets partner.

Priserna delades ut under ABB Robotics Experience Day av Susanne Timsjö, marknads- och säljchef för ABB Robotics i Sverige, och Sara Mazur från Investor AB.

Motiveringarna lyder:
Årets tillverkande industri: ”Olofsfors tillverkar band för skogs- och entreprenadmaskiner och vägstål. Genom en målmedveten strategi som påbörjades redan 2002 har Olofsfors utvecklats till en högpresterande fabrik genom att man valt att investera i en helt automatiserad produktionslina. Därefter har man även valt att ta ett steg mot den digitaliserade fabriken och kopplat upp sina robotar med Connected Services som en del av det viktiga serviceavtalet med ABB. Allt för att säkerställa tillgänglighet och optimera robotarnas prestanda.”

Årets innovatör: ”Prevas har skapat en innovativ robotlösning för montering av lagringspinnar i kugghjul. Lösningen är baserad på helt unik teknologi, hög automationskompetens och kollaborativ robotteknologi (IRB14000 och YuMi®). Prevas har på ett mycket framgångsrikt sätt tagit avancerad montering med robot till en helt ny nivå. Genom sitt innovativa och visionära tekniska kunnande har Prevas öppnat upp marknaden för vidare framgångar för kollaborativa robotlösningar. Detta också genom att som alltid sätta människan i centrum både hos kunden och inom sitt egna team.”

Årets partner: ”Automationsteknik i Hässleholm har under senare år tillsammans med slutkunder och ABB jobbat målmedvetet för att få in robotar som en flexibel lösning i tillverknings- och monteringslinjer. Detta har lett till stora framgångar för Automationsteknik i Hässleholm och en kraftig ökning av ABB:s robotar i deras lösningar.”

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094