23948sdkhjf

De vill skapa digitala tvillingar för processindustrin

ABB och det franska simuleringsföretaget Corys tecknar samförståndsavtal om digitalt samarbete. De båda företagen ingår ett strategiskt avtal om att vidareutveckla digital tvillingmodellering och simuleringsteknik för energi- och processindustrier.

Avtalet avser ett strategiskt samarbete mellan ABB och Corys, där båda företagen ska leverera avancerad digital tvillingteknik för att minska kapital- och driftkostnaderna och reducera risken för kunderna.

ABB levererar kompletta digitala kopior av en anläggnings styrsystem. Tillsammans med Corys processmodelleringssimulator får kunderna en digital tvillinglösning som har stöd för utbildning och där operatörerna kan validera och testa styrstrategier och produktionsprocesser liksom hantera ändringar under driftlivscykeln.

Den digitala lösningen förväntas sammantaget minska investeringarna i nyetableringsprojekt genom att förbättra kvaliteten på styrtillämpningarna, minska antalet sistaminuten-ändringar, utbilda operatörerna samt minska antalet driftsättnings- och starttimmar.

Colin Ward, Chemicals and Refining SVP på ABB Energy Industries, säger: 
– I dagens ekonomi undersöker våra kunder inom olja, gas och kemikalier alla sätt att maximera avkastningen på investerat kapital i driften. Digital tvillingmodellering och simulering ger större trygghet när man ska genomföra olika projekt – minska kostnaderna, hålla tidplanen och minimera risken – och det hjälper operatörerna att identifiera och förstå vilka förbättringsmöjligheter som finns i en resurs hela livscykel.

Tekniken kan också användas på befintliga industrianläggningar. Operatörerna kan utnyttja ABB Corys digitala tvillingpaket till att bygga intelligenta modeller och köra olika scenarier för att öka prestanda för anläggningsdriften. Detta innefattar förbättring av anläggningens effektivitet och tillgänglighet liksom genomgång och hantering av utrustning och tillgångar på anläggningen, så att underhållsteamen kan bygga upp ett effektivt villkorsbaserat underhållsprogram.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11