23948sdkhjf

De ska hjälpa Preem klara målen

Preem väljer AFRY som ingenjörspartner när de inleder projekt för modernisering av nuvarande Synsat-anläggning vid raffinaderiet i Lysekil för att öka produktionen av förnybara drivmedel.

AFRYs uppdrag innefattar genomförandet av en förstudie, där AFRY medverkar inom flertalet av disciplinerna som projektledning, planering, process, rör, el, instrument samt bygg och strukturdesign.

– Vi gläds åt möjligheten att få vara en del i Preems satsning mot en mer hållbar industri som för oss är ett stort fokusområde. Vi känner oss trygga med att kunna tillgodose Preem med den expertis som krävs för att komma vidare med sina framtidsplaner, säger Jörgen Katz, Head of Competence line Chemicals hos AFRY.

Målet med moderniseringen av Synsat-anläggningen är att bli Skandinaviens största producent av förnybara drivmedel. Ombyggnationen bedöms enligt Preem minska utsläppen i hela värdekedjan med mellan 1,2-1,7 miljoner ton koldioxid varje år, där största minskning då sker inom vägtrafiken.

När ombyggnationen är genomförd uppskattas anläggningen ha kapacitet för att hantera upp till 40% förnybara råvaror med mål om högre nivåer på sikt. Samtidigt fasar Preem ut motsvarande mängd fossil råvara från anläggningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11