23948sdkhjf

Svenskar köper in sig i dansk värmepumpsproducent

Beijer Ref har köpt in sig i den nystartade danska värmepumpsproducenten Fenagy. BeijInvesteringen i det danska kylteknikbolaget Fenagy A/S gör att Beijer Ref växer inom OEM-segmentet på den europeiska marknaden.

Fenagy är nybildat och håller på att utveckla och lansera ett nytt industriellt produktsortiment inom industriella värmepumpar och kylsystem som är baserade på koldioxid som köldmedia. Fenagy har tio anställda och huvudkontoret ligger i Århus, Danmark. Beijer Ref blir minoritetsägare i bolaget med option att bli majoritetsägare inom fyra år.

Per Bertland, vd Beijer Ref, kommenterar:

– Investeringen i Fenagy innebär att vi satsar ytterligare på OEM som är ett av våra tillväxtområden. Bolaget drivs av ett engagerat och kunnigt team som är fast beslutet att göra skillnad när gäller att skapa energieffektiva och miljövänliga lösningar för framför allt den nordiska marknaden. Vi ser direkt att vi kan få betydelsefulla synergieffekter med vår befintliga organisation och verksamhet. Den nordiska marknaden ligger längst fram i omställningen till miljöteknik som är anpassad efter EU:s utfasningsprogram av F-gaser. Att vi nu kan utöka våra erbjudande på marknaden ligger helt i linje med vår strategi.

Fenagy är i fas med att lansera en portfölj av värmepumpar och kylsystem som har kapacitet mellan 200 och 1800 kW. I första fasen kommer den skandinaviska marknaden att prioriteras. Nästa steg i lanseringen täcker även England, Frankrike, Benelux, Tyskland, Baltikum och Polen.

I dag utgår Beijer Refs huvudsakliga OEM-produktion från dotterbolaget SCM Frigo i Italien. Med Fenagys produktsortiment kompletterar och stärker koncernen sitt OEM-erbjudande på Beijer Refs viktigaste marknader.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096