23948sdkhjf

Ny process för att skapa miljövänlig grafen

Företaget Bright Day Graphene och forskningsorganisationen Rise har beviljats 2,5 miljoner kronor i stöd från Vinnova i utlysningen Hypotesprövning BioInnovation steg 2 för att utveckla applikationer av grönt grafen.

Nu ska de tillsammans med OptiPack titta på det gröna grafenets potential som förpackningsbarriär, samt utforska möjligheten att genom en beläggning skapa en antibakteriell yta tillsammans med Alfa Laval. 

Bright Day Graphene har utvecklat en unik process för att producera världens första miljövänliga grafen. Det hållbara grafenet får unika egenskaper som möjliggör en ny generation applikationer. I Bioinnovations utlysning Hypotesprövning steg 1 har bolaget i samarbete med Rise under ett halvår utvecklat sin produktionsprocess, ett projekt som varit mycket framgångsrikt. Nu går de vidare genom att titta på applikationer tillsammans med sina partners Rise, OptiPack och Alfa Laval. Tillsammans har dessa bildat ett projektkonsortium för att genomföra projektet de kallar ”Kommersiella tillämpningar med grönt grafen från biomassa” som nu alltså har beviljats 2,5 miljoner från Vinnova. 

I detta projekt vill de tillsammans förbättra ett försteg till produktionsprocessen för att göra den mer effektiv, både resursmässigt och kostnadsmässigt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078