23948sdkhjf

Nytt samarbete stärker gruvnäringen

Bergslagen är ett starkt område relaterat till innovation inom gruv- och mineralnäringen med starka aktiva aktörer. För att stärka områdets möjligheter och knyta aktörerna i Bergslagen än närmre den nationella kraftsamlingen startar det nationella strategiska innovationsprogrammet Swedish Mining Innovation upp en nod i området: Swedish Mining Innovation Bergslagen.

Mikael Ramström, Vice President Marketing – Digital Business på Epiroc Drills är en av initiativtagarna till satsningen.

– Epiroc ser fram emot att genom Swedish Mining Innovation kunna stärka vårt samarbete med partners i Bergslagen. Vi satsar just nu stort på elektrifiering, automation och digitalisering, och på dessa områden finns det fortfarande mycket vi kan göra tillsammans, säger Mikael.

Jenny Greberg, programdirektör för Swedish Mining Innovation är väldigt positiv till att man fått igång satsningen och har sett en tydlig viljeinriktning från aktörerna i området.

– Med en förlängd arm i Bergslagen tror vi att vi kan åstadkomma stor nytta relaterat till innovation  inom gruv- och mineralindustri. Vi ser framför oss hur satsningen kan leda till att utveckla samverkansformer, framförallt genom högre engagemang från SME:er och större samverkan mellan akademi och industri, säger Jenny.

Swedish Mining Innovation Bergslagen kommer att bemannas av Lotta Sartz på Örebro Universitet och har en styrgrupp med representanter från Epiroc, Zinkgruvan, Örebro Universitet, Region Örebro och Swedish Mining Innovation som kommer att sätta inriktningen och stötta verksamheten.

Swedish Mining Innovation har funnits sedan 2013, och gick under namnet SIP STRIM fram till juni 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078