23948sdkhjf

Ny i ledningen för Stora Enso

Stora Enso har utsett Tobias Bäärnman, chef för strategi och innovation, till medlem i koncernledningen. Han har arbetat på Stora Enso sedan 2017, först som controllerchef samt ansvarig för strategi och IT inom divisionen Consumer Board, och sedan december 2019 som chef för strategi och innovation på koncernnivå. Innan Stora Enso arbetade han som finansdirektör på Iggesund Paperboard och har tidigare haft olika befattningar på Statoil samt Procter and Gamble. Tobias har en magisterexamen i ekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Stora Enso har utsett Teemu Salmi, CIO och chef för IT & digitalisering, till medlem i koncernledningen. Han började på Stora Enso 2017 och har tidigare innehaft olika ledande positioner på Ericsson, senast som chef för affärsenheten IT & Cloud i Mellanöstern och Afrika. Teemu har en kandidatexamen i datavetenskap.

– Jag är mycket glad att få välkomna Tobias och Teemu till koncernledningen. Tillsättningen av Tobias kommer ytterligare att stärka vårt fokus på implementering av strategin, samt bidra till att utforma den framtida verksamheten med hjälp av vår innovationsagenda. Tillsättningen av Teemu är en bekräftelse på vår satsning att utnyttja digitaliseringen fullt ut. Den hjälper oss att optimera vår nuvarande verksamhet och möjliggör nya affärsmodeller, säger Stora Ensos VD Annica Bresky.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.203