23948sdkhjf

Han blir chef för stål- och teknologiföretaget

Gunnar Groebler, chef för Vattenfalls affärsområde Wind har beslutat lämna Vattenfall. han har nämligen fått tjänsten som vd för det tyska stål- och teknologiföretaget Salzgitter AG.

Han har arbetat inom Vattenfall sedan 1999 och har haft en avgörande roll i att göra Vattenfall till ett ledande bolag inom produktion av förnybar energi.

– Efter 21 spännande och berikande år har jag bestämt mig för att gå vidare. Jag ser tillbaka på en fantastisk resa med att utveckla Vattenfalls vind- och solkraftsverksamhet till att bli en av de ledande i branschen, vilket befäst Vattenfalls viktiga roll i energiomställningen. Jag har verkligen uppskattat att arbeta med ett mycket skickligt och dedikerat team, säger Gunnar Groebler.

– Gunnar har haft en lång karriär i Vattenfall och har spelat en avgörande roll i att driva utvecklingen och tillväxten inom vind- och solkraft. Hans starka engagemang för Vattenfalls strategi och för att leda sitt team till nya vinster och framgångar har bidragit starkt till vad Vattenfall är för företag i dag. Vi önskar honom all lycka i hans nya roll, säger Magnus Hall, vd och koncernchef, Vattenfall.

För att säkerställa en smidig övergång och överlämning kommer Gunnar Groebler att fortsätta i sin nuvarande roll till senast maj 2021. Rekryteringsprocessen av en efterträdare inleds omedelbart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11