23948sdkhjf

Stålverket stänger - 650 får gå

Arcelor Mittal, världens största ståltillverkare, har bekräftat att de tänker stänga produktionen permanent vid sitt stålverk i Kraków, Polen. Detta gör att 650 personer nu blir av med sina jobb.

Redan 2019 stängdes produktionen vid Arcelor Mittals stålverk och masugn i Kraków ner tillfälligt, och nu meddelar bolaget att produktionen istället kommer att stängas ner permanent. Nedläggningen beror på flera faktorer, bland annat coronan.

– Covid-19-pandemin har gett stora konsekvenser för den europeiska stålindustrin. Även om vi har sett en liten efterfrågeökning i flera veckor, främst på grund av påfyllning, är efterfrågan på stål fortfarande betydligt lägre än före pandemin, och det betyder att vi måste fatta svåra beslut - i detta fall tyvärr beslutet att permanent stänga masugnen och stålverket i Kraków, skriver företagets polska vd Sanjay Samaddar i ett inlägg på Arcelor Mittals Twitter.

Enligt Notes From Poland berör detta 650 polska arbetare som nu förlorar sina jobb.

Arbetet med den permanenta nedstängningen är i full gång och kommer enligt ett annat Twitterinlägg från bolaget att ta flera veckor. Produktionen vid Arcelor Mittals andra stålverk i Polen i Dąbrowa Górnicza, kommer att fortsätta som vanligt.

– Vi kommer att arbeta nära våra arbetsmarknadsparter för att ta fram de bästa möjliga lösningarna för de anställda som berörs av beslutet, skriver Sanjay.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063