23948sdkhjf

Nytt center för flödesutrustning

Alfa Laval öppnar ett applikations- och innovationscenter för flödesutrustningsteknologi i Kolding, Danmark, för att stärka företagets globala ställning inom livsmedel och läkemedel, vilka är viktiga tillväxtområden för företaget.

Syftet med det nya applikations- och innovationscentret är att öka utvecklingstakten av nya produkter inom hygienisk flödesutrustningsteknologi (vilket innefattar pumpar, ventiler, rengöring och blandningsutrustning).

Det 1.600 kvadratmeter stora centret som är beläget vid Alfa Lavals anläggning i Kolding kommer också att vara en global testanläggning för livs- och läkemedelsapplikationer där kunder kan studera prestandan i Alfa Lavals utrustning under verkliga driftsförhållanden. 

– Förändrade konsumenttrender driver efterfrågan på nya livsmedelsprodukter som i sin tur kräver flexibel processutrustning. Dessutom söker livsmedelsproducenter ständigt mer effektiva och hållbara processer där de får ut mer av sina råvaror samtidigt som de sparar vatten och energi. Enkelt uttryckt; livsmedelsindustrin är beroende av innovation, säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och vattendivisionen hos Alfa Laval.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064