23948sdkhjf

Han blir Copperstones nya gruvchef

Nu är det klart - det blir Glenn Nilsson som tar över rollen som gruvchef med ansvar för gruvplanering för Viscariaprojektet i Kiruna.

- Vi är mycket glada att meddela att Glenn Nilsson kommer att bli Copperstones gruvchef i Kiruna. Glenn kommer att ha en mycket central roll i den viktiga fas som vi har gått in innan gruvan återupptas och framför allt kommer han att säkerställa väsentlig kompetens och kontinuitet från projektplanering till drift, säger Michael Mattsson, vd för Copperstone.

Glenn Nilsson har mer än 30 års erfarenhet från ett antal ledande befattningar inom Boliden och nu senast - som gruvchef för Kaunis Iron, främst inom anrikning och produktion. Han har även arbetat i LKAB-entreprenad, Vattenfall med tunnelarbete, väg- och bergprojekt.

Vad ser du som det mest lockande i din nya roll som gruvchef för Copperstone?

- Jag har varit med om att öppna ett par gruvor och det är väl såväl möjligheterna som utmaningarna som lockar mest med just Viscaria, berättar Glenn Nilsson i en intervju med oss.

Som bosatt i Malmfälten har han också omfattande lokal kunskap och ett betydande nätverk inom och utanför gruvindustrin.

Nu kommer han att spela en avgörande roll i genomförbarhetsstudierna och de tekniska delarna av ansökan om miljötillstånd i den pågående upptrappningen före återupptagandet av Viscariagruvan.

Glenn Nilsson börjar sin anställning på Copperstone den 1 november 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109