23948sdkhjf

Ny fabrik med fokus gruvor

Metso Outotec har startat en ny fabrk i Litauen där slitdelar till företagets gruvkunder produceras. Den nya fabriken kommer sysselsätta 80 personer.

Nu har Metso Outotec, tillverkare av kompletta lösningar för mineralbearbetning, metallförädling och återvinningsindustrier, startat sin nya fabrik i Šiauliai i norra Litauen. Den nya anläggningen ska stärka företagets förmåga att producera högkvalitativa gummi- och polymet-slitdelar för sina gruvkunder.

– Vårt mål är att kontinuerligt utveckla vår globala verksamhet för att säkerställa ett konkurrenskraftigt fotavtryck och pålitliga leveranser för våra kunder globalt, säger Sami Takaluoma, chef för förbrukningsvaror på Metso Outotec.

Fabriken använder fossilfri och förnybar el i sin produktion, och fabrikens placering i Litauen bestämdes utifrån en noggrann analys av den nuvarande kundnärheten i Europa och Ryssland, samt landets goda logistiska förbindelser till Mellanöstern och Afrika.

Nu har de första produkterna skickats till företagets kunder, och i slutet av 2020 kommer fabriken att sysselsätta 80 personer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078