23948sdkhjf

SCA får tillstånd för bioraffinaderi

Mark- och miljödomstolen har gett klartecken att SCA får bygga det planerade bioraffinaderiet i Skönviken vid Östrandsfabriken.

SCA har nu fåt tillstånd av Mark- och miljödomstolen att bygga och driva ett bioraffinaderi i anslutning till massabruket SCA Östrand. Det handlar om en anläggning där man planerar att producera 300 000 ton biodrivmedel per år i form av förnybar bensin, diesel och flygbränsle.

Enligt ett pressmeddelande från Mark- och miljödomstolen har tillfrågade myndigheter tillstyrkt verksamheten men haft vissa synpunkter på de villkor som föreskrivits. När det gäller de slutgiltiga miljövillkoren för anläggningen skjuts beslut om dessa upp. SCA ska enligt domen i samråd med tillsynsmyndigheten göra sex olika utredningar om vilken miljöpåverkan raffinaderiet kommer att ha. SCA får olika lång tid på sig för att genomföra de olika utredningarna, mellan ett och fyra år.

Under tiden gäller provisoriska föreskrifter och gränsvärden. Miljödomstolen slår även fast en rad föreskrifter som ska skydda vattnet i Skönviken under byggtiden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078