23948sdkhjf

De ska fixa bioproduktionsanläggningen

Metsä Fiber Oy, del av Metsä Group och AFRY har ingått ett preliminärt avtal för ingenjörstjänster, projektledningstjänster och byggtjänster för klordioxidavdelningen vid den nya bioproduktionsanläggningen i Kemi, Finland.

Projekteringen av klordioxidavdelningen kommer att genomföras som EPCM-projekteringsmodell, där det kanadensiska företaget ERCO ansvarar för processteknologin och leveransen av huvudprocessens utrustning.

Saltfraktionen som genereras vid produktionen av klordioxid kommer att användas i bioproduktionsanläggningens slutna kemiska cykel, vilket bidrar till hög materialeffektivitet.
– ERCO: s effektiva processtekniska lösningar i kombination med AFRYs starka EPCM-expertis var ett av våra viktigaste urvalskriterier, säger projektledare Jari-Pekka Johansson från Metsä Fiber.

Bioproduktionsanläggningsprojektet i Kemi fortskrider som planerat och projektets implementeringsfas inleddes i augusti 2020.

Bioproduktionsanläggningen i Kemi kommer årligen att producera cirka 1,5 miljoner ton lång- och kortfibrig sulfatmassa samt många andra bioprodukter. Ett investeringsbeslut på 1,5 miljarder euro för bioproduktionsanläggningen kommer att fattas tidigast i hösten 2020.

Ett av Metsä Groups strategiska mål för hållbar utveckling är att företaget år 2030 inte kommer att använda fossila bränslen i produktionen och inte producera fossila koldioxidutsläpp. Den nya bioproduktionsanläggningen i Kemi bidrar till att uppnå detta mål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.126