23948sdkhjf

Tata Steel i ansvarsfullt samarbete

Tata Steel vill bidra till en ansvarsfull ståltillverkning globalt och har därför blivit medlemmar i Responsible Steel. Samarbetet syftar till att minska utsläppen av växthusgaser och samtidigt skapa arbetstillfällen inom stålbranschen.

Alla verksamheter inom Tata Steel i 26 länder blir del av Responsible Steel som är stålbranschens första globala standardiseringssystem när det kommer till hållbarhet.

Enligt Tata Steel är medlemskapet ett åtagande av företaget att agera ansvarsfullt i alla sina verksamheter, från arbetsmiljö och i samhällen lokalt till hanteringen av miljöeffekter av ståltillverkning, samt arbetet med att göra leverantörskedjor grönare.

– Vi ser hållbarhet som en integrerad del av vår verksamhet och något som vägleder oss i utformningen och genomförandet av våra långsiktiga strategier. Tack vare medlemskapet i Responsible Steel har vi en bra plattform för att bygga vidare på vårt arbete och samtidigt möjliggöra ett ansvarsfullt ekosystem för hela stålindustrin, säger T. V. Narendran, vd för Tata Steel.

Responsible Steel-certifieringen är till direkt nytta för tillverkare som redan håller höga standarder, och förväntas ge fördelar över hela världen genom att uppmuntra de som kan arbeta mer ansvarsfullt att ta sitt arbete till nästa nivå.

– Vi vet att klockan tickar både för att hitta och implementera lösningar på den globala miljökrisen. Att arbeta med Tata Steel hjälper oss att väsentligt påskynda vår vision mot en värld där endast ansvarsfullt lågkoldioxidstål produceras, säger Ali Lucas, vd på Responsible Steel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.39