23948sdkhjf

Isabella Lövin avgår

Isabella Lövin har beslutat sig för att lämna politiken och meddelat att hon stiger av som Miljöpartiets språkrör och miljö- och klimatminister.

Isabella Lövin har meddelat valberedningen att hon vill stiga av som språkrör för Miljöpartiet.

- Jag avser att sitta kvar och arbeta med full kraft tills ett nytt kvinnligt språkrör finns på plats. Därefter kommer jag att lämna politiken, säger Isabella Lövin till Dagens Nyheter.

- Jag ser att det är det bästa för mig och det bästa för partiet.

I samband med det kommer hon också att lämna sin position som miljö- och klimatminister samt vice statsminister.

- Snart går vi in i valrörelse inför 2022, och mitt möjliga mandat som språkrör löper ut under den kommande mandatperioden. Därför är det viktigt att fatta ett beslut nu om jag vill fortsätta att arbeta på toppnivå i politiken eller om jag vill göra någonting annat. Då har jag bestämt mig för att det är dags för mig att runda av min långa tid i politiken och göra någonting annat, motiverar Isabella Lövin beslutet.

Hon vill inte säga exakt när hon fattade beslutet, men konstaterar att det är svårt att hitta en optimal tidpunkt.

- Men jag hade sen länge tänkt att två år före valet är en bra tidpunkt att fatta det här beslutet, och nu har jag gjort det.

Isabella Lövin tog plats i Stefan Löfvens regering som biståndsminister efter valet 2014. Två år senare efterträdde hon Åsa Romson som språkrör för Miljöpartiet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125