23948sdkhjf

Stora Enso bygger pilotanläggning

Stora Enso bygger pilotanläggning för biobaserat förpackningsskum.

Stora Enso kommer att bygga en anläggning för tillverkning av Cellufoam by Stora Enso, ett lättviktigt, fiberbaserat skummaterial för skyddande förpackningsmaterial och stötdämpning. Pilotanläggningen kommer att ligga vid Stora Enso Fors bruk i Sverige. 

– Intresset för hållbara förpackningslösningar är redan stort och växer ständigt. Företagen ser sig om efter biobaserade material för att leva upp till sina egna miljömål gällande återvinning, minskat plastavfall och användning av fossilfria material, och samtidigt erbjuda förpackningsprestanda av hög kvalitet, säger Markus Mannström, chef för Stora Ensos division Biomaterials. 

Stora Ensos pilotanläggning kommer i kundtester att utvärdera och validera Cellufoam som förpackningsskum i syfte att vidareutveckla tillverkningsprocessen. Den nya pilotanläggningen kommer att vara en del av Stora Ensos division Biomaterials.

Utformningen och färdigställandet av pilotanläggningen kommer att starta omedelbart. Anläggningen beräknas stå färdig under det fjärde kvartalet 2021. Beslut om kommersialisering kommer att fattas när resultatet av pilotproduktionen har utvärderats. 

Investeringen i pilotanläggningen kommer inte att ha någon påverkan på brukets befintliga produktion.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109