23948sdkhjf

Hydros produktion stoppad för oväntat underhåll

Vid Hydros planerade underhållstopp av rörledningen vid Hydro Paragominas i Brasilien, upptäcktes det att en del av rörledningen försämrats snabbare än väntat. Hydro har därför behövt stoppa produktionen, något som kommer påverka Hydros resultat för tredje kvartalet.

Hydro har stoppat driften av rörledningen som transporterar bauxit från Hydros bauxit-gruva i Paragominas till aluminiumoxidraffinaderiet Alunorte, Brasilien, för utökat underhåll. Produktionen i gruvan kommer tillfälligt upphöras, samtidigt som produktionen i Alunorte kommer att minskas.

Hydro hade redan planerat att byta ut två sektioner av rörledningen under kvartal tre och fyra som en del av den långsiktiga underhållsplanen för rörledningen, men under det planerade underhållsarbetet under tredje kvartalet upptäcktes det att en del av rörledningen hade försämrats snabbare än väntat. Baserat på en teknisk bedömning beslutades det därför att underhållet skulle utökas och att denna del av rörledningen ska ersättas tidigare än planerat.

Arbetet med bytet påbörjas omedelbart, och förväntas pågå i två månader.

– Den utökade underhållsstängningen leder till minskad produktion av aluminiumoxid under perioden vilket kommer att påverka resultatet för tredje kvartalet, men vi har inte kunnat fastställa kvantiteten av detta ännu, berättar Halvor Molland, presschef för norsk Hydro i en intervju med oss.

Hydro kommer att vidta alla nödvändiga åtgärder för att minimera kundpåverkan. Halvor fortsätter:

– Vi har omedelbart infört åtgärder för att begränsa påverkan på våra kunder, till exempel har vi köpt massor av aluminiumoxid på den öppna marknaden för att kompensera för förlusten av egen produktion under denna period. Vi har också en dialog med kunderna för att förstå deras behov så att vi kan hjälpa till att minimera effekten, men det är ännu för tidigt att säga om någon kommer att påverkas under perioden, säger han.

Hydros rörledning för Bauxit vid Paragominas, Brasilien.
Foto: Hydro

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082