23948sdkhjf

Febertester vid SSAB:s underhållsstopp

Varje år har SSAB ett längre planerat underhållsstopp i Oxelösund, och i år pågår stoppet under cirka fyra veckor. Nytt för i år är dock att vakter tar temperaturen på alla entrepenörer för att säkerställa att inga smittade av coronaviruset kommer in på området.

Vi har pratat med Sari Heikkinen, kommunikationschef för SSAB i Oxelösund, för att ta reda på mer om underhållsstoppet och de nya coronaåtgärderna.

– Hittills har stoppet flutit på bra och säkert, men i år har vi fått anpassa det utifrån Covid-19 och säkerställa att vi minimerar smittspridning, säger Sari.

Årets underhållsstopp i Oxelösund är något mindre i omfattning än vad det brukar vara, vilket medfört att färre entreprenörer behövs på plats. Trots detta har SSAB, för att säkerställa att inga smittade av coronaviruset kommer in på området, börjat ta temperaturen på alla entrepenörer. Detta sker genom att en termometer placeras på entrepenörernas panna.

– Det är endast entreprenörer som vi temperaturmäter, vår egen personal känner väl till våra interna riktlinjer för att minimera smittspridning. Temperaturmätningen sker på mornarna och är en av flera åtgärder för att minimera smittspridningen.

Än så länge har ingen påträffats med symptom, och enligt Sari har bolaget enbart fått positiva reaktioner på att de utför febertester.

– Förutom temperaturmätning så har vi bland annat särskilda checklistor och skyddsronder kopplade till Covid -19. Även entreprenörerna har fått särskilda förhållningsregler som de får kvittera att man läst och förstått innan man åker in på industriområdet. Vi har dessutom ett nära samarbete med den regionala sjukvården och har en särskild rutin upprättad med dem ifall någon skulle uppvisa symptom.

Efter underhållsstoppet har SSAB för närvarande inga planer på att fortsätta med febertesterna, men bolaget följer noga smittspridningen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125