23948sdkhjf

Tidigare LKAB-chef rekryteras av Copperstone

Copperstone Resources AB meddelar nu att de rekryterar Anna Tyni som områdeschef för Viscaria-projektet i Kiruna. Anna Tyni har sedan tidigare 20-årig erfarenhet från en rad ledande positioner inom LKAB.

Anna Tyni är född 1972 och är maskiningenjör från Luleå Tekniska Universitet. Hon kommer närmast från BDX Företagen i Kiruna som marknadsområdeschef samt affärschef för divisionen Mining.

Hos LKAB hade Anna ledande roller så som produktionschef och driftchef inom framför allt anrikning, produktion och logistik. Som områdeschef hos Copperstone kommer hon att ha personalansvar för teamet i Kiruna, samt det övergripande ansvaret för förberedelserna inför återöppningen av Viscaria-gruvan.

– Vi är väldigt glada att Anna Tyni tackat ja till denna viktiga roll i Viscaria-projektet. Hon har i rekryteringsprocessen visat ett tydligt driv och engagemang och kombinerat med hennes erfarenheter och lokalkännedom är jag övertygad om att hon kommer ha en central roll i de viktiga steg vi ser framför oss inför återöppningen av gruvan, säger Michael Mattsson, vd för Copperstone.

Anna Tyni kommer att påbörja sin tjänst hos Copperstone den 1 oktober 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.218