23948sdkhjf

Lägre varsel än väntat för bruket

Tidigare rapporterade vi om att det svenska bruksföretaget med fokus på mässing, Nordic Brass Gusum, planerade för varsel om 17 personer. Tack och vare en bättre marknadsutveckling än väntat, behövde företaget dock inte varsla riktigt lika många.

Istället för 17 landade varslet istället på 12 personer.

– Marknaden utvecklades bättre än vi förväntade oss så det uppstod inget behov av att genomföra hela varslet, förklarar Anders Barreng, vd för Nordic Brass, för Metal Supply.

Innebär detta att det gått bra för er trots coronan?

– Marknaden är inte så stark som vi vill att den ska vara, men vi har kompenserat en del av den negativa coronaeffekten med volymer till andra kunder. Vår förmåga att vara flexibla har gett oss en fördel och givetvis att samhället inte har stängt ner i övrigt.

Hur ser er framtid ut nu inför hösten?

Otroligt osäker. Vi är helt beroende av efterfrågan och hur industrin i övrigt kommer igång. Men som det ser ut nu kommer vi inte att lägga något nytt varsel. Om övertalighet uppstår på grund av coronan kommer vi i första hand utnyttja de statliga permitteringsstöden.

Nordic Brass Gusum är ett av Sveriges äldsta bruksföretag och tillverkar varje år 25 000 ton mässing. Mässingen framställs i företagets egen fabrik, och merparten av produkterna levereras till den nordiska marknaden

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111