23948sdkhjf

Mer omfattande underhållsstopp på OKG än vanligt

Den årliga underhållsavställningen på Oskarshamn 3, O3 är här. Men i år är det annorlunda. Och det beror inte bara på coronapandemin.

Förutom det sedvanliga bränslebytet, diverse underhållsarbeten och provningar kommer nämligen flera stora arbeten att utföras. Installationen av ett nytt säkerhetssystem som kompletterar de befintliga är ett av dem. 

Underhållsstoppet började den första augusti och ska hålla på 86 dygn - tre veckor längre än vanligt. Detta för att kunna säkra stabila elleveranser fram till underhållsavställningen 2021 och för att minimera risken för smittspridning bland arbetande på anläggningen. En åtgärd av många.

- Precis som alltid är det vår främsta ambition att säkra en god arbetsmiljö för alla som arbetar under vår revisionsavställning. Vår målsättning är att ingen ska behöva riskera att insjukna med Coronaviruset på vår arbetsplats. Pandemin är en ny företeelse i dessa sammanhang som vi numera har att förhålla oss till. Inför årets avställning har vi anpassat våra rutiner i syfte att bygga upp ett så effektivt smittskydd som möjligt, säger produktionschef Mats Ekblad och fortsätter:

- En självklarhet är givetvis att medarbetarna kan genomföra dessa installationer under säkra förhållanden. Ur smittskyddssynpunkt är det en fördel att arbetena förlagts i sekvens istället för parallellt, eftersom det reducerar antalet verksamma på anläggningen samtidigt.

Anläggningen planeras återstartas den 26 oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094