23948sdkhjf

ABB renoverar robotar

ABB fabriksrenoverar robotar, styrsystem och manipulatorer, för att förlänga deras livscykel. Fabriksrenoverade robotar hjälper kunder att dra nytta av nya funktioner och avancerade tjänster samtidigt som man minskar underhållskostnader och maximerar utbytet av sin investering.

Fabriksrenovering möjliggör för robotanvändare att sälja inaktiva eller äldre robotar till ABB med en förmånlig återköpstjänst, snarare än att skrota dem eller att låta dem stå oanvända.

Under de senaste 25 åren har tusentals robotar blivit renoverade och uppgraderade av ABB:s team för fabriksrenovering av robotar, vilket har gett dem ett nytt liv. Utöver fabriksrenovering av robotsystem renoveras delmoduler såsom styrsystem och manipulatorer till ”nyskick” vid något av ABB:s Global Remanufacture & Workshop Repair Centers.

– Miljöansvar är viktigt för oss, för våra kunder och för våra partners. Vi stöder hållbarhetslösningar under hela robotens livscykel, från digitala verktyg som förbättrar kvaliteten och minskar avfallet i en process, till en utökning av tjänster för fabriksrenovering och uppgradering av gamla robotar, säger Sami Atiya, global chef för ABB:s affärsområde Robotics & Discrete Automation. 

Innan en fabriksrenoverad robot märks som ABB-certifierad genomgår varje enhet omfattande kontroller, inklusive en detaljerad inspektion och ett minimum av 16 timmars funktionstest. Varje fabriksrenoverad robot har två års garanti och en köpare av renoverad utrustning drar nytta av samma nivå av stöd från lokala serviceteam, vilket inkluderar installation och utbildning, som de skulle göra vid köp av en ny ABB-robot.
Varje tillverkad robot kan uppgraderas med det senaste styrsystemet vilket möjliggör nya funktioner.

ABB:s nätverk av globala renoveringsenheter inkluderar centra i Ostrava i Tjeckien, Auburn Hills i Michigan och Shanghai i Kina, liksom lokala servicecentra för fabriksrenovering i Brasilien, Mexiko, Tyskland och Vietnam.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11