23948sdkhjf

Tvillingen hjälper Alfa Laval

Alfa Laval kommer att använda en digital tvillingteknologi när bolaget expanderar sin produktionskapacitet för separatorer i Sverige.

Alfa Laval kommer att utöka och automatisera produktionskapaciteten i sin anläggning i Eskilstuna, Sverige. För att underlätta utvecklingen av verksamheten kommer företaget att använda Real Digital Twin-teknologi (RDT) från AFRY. Tekniken, som är baserad på Siemens mjukvara, producerar en digital tvilling av tillverkningsprocessen och dess maskiner och möjliggör simulering och funktionell testning av processlinjerna innan den faktiska produktionsexpansionen genomförs. Fördelarna är förkortad tid för installation och upprampning samt en optimerad produktion.

– Genom att använda avancerad tvillingteknik kan vi påskynda vårt arbete mot en mer digital och automatiserad produktion vilket är i linje med vår Industry 4.0-strategi, säger Mikael Tydén, chef för Operations Divisionen på Alfa Laval.

Förutom att underlätta kapacitetsutökning kommer RDT-tekniken att användas för att simulera och verifiera produktionsförändringar och optimeringar. Detta kommer att göra verksamhetsutvecklingen både säkrare och mer kostnadseffektiv.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094