23948sdkhjf

Kontrakterade för diamantborrning i Kiruna

Utöver Kati Oy har nu Copperstone Resources även tecknat avtal med Arctic Drill om borrning i Viscaria, Kiruna.

Baserat på resultaten från de första 7 945 borrmetrarna är vi naturligtvis nöjda med att ha säkrat ytterligare medel och borrkapacitet, för att ta ännu ett betydande steg mot återöppningen av Viscariagruvan. Uppgraderingen av mineraltillgångarna kommer att vara en av de viktiga milstolparna för genomförbarheten, och i sin tur dokumentationen för den tekniska beskrivningen i ansökan om miljötillstånd, säger Michael Mattsson vd för Copperstone.

Eftersom reserv- och resursborrningar i A/B-zonerna kommer vara viktiga bidrag till genomförbarhetsstudier efter uppgraderingen av mineraltillgångarna, är denna arbetsström tillsammans med intensifierad miljödokumentation det mest prioriterade arbetet för Copperstone för närvarande.

Copperstone väntas inleda arbetet med Arctic Drill under första delen av augusti, och Kati Oy kommer att följa i augusti/september.

Under nästa fas av borrningar kommer fokus att förändras från att leverera tillväxt från prospekteringen, till att leverera ett robust och säkert gruvprojekt för genomförbarhetsstudierna och den tekniska beskrivningen i miljötillståndsansökan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094