23948sdkhjf

Begränsad finansiell effekt av covid-19

- De finansiella effekterna av covid-19 på vårt företag har hittills varit relativt begränsade, säger Lennart Holm som är tillförordnad vd och koncernchef på BillerudKorsnäs.

Han summerar året hittills som ett år vi säkert aldrig kommer glömma.

- Det började ganska normalt, men förändrades snabbt när vi började förstå betydelsen av covid-19. I BillerudKorsnäs vidtogs åtgärder tidigt för att skydda våra medarbetare och verksamheter. Nu, ett halvår senare, är jag stolt över att BillerudKorsnäs verksamhet har fortsatt fungera utan avbrott och fortfarande gör det. De avgörande åtgärder som vi vidtog tidigt har gjort det möjligt för oss att hålla igång verksamheten i stort sett som normalt och stödja våra kunder genom en svår period.

Nettoomsättningen uppgick till  6 156 miljoner kronor vilket är något mindre än förra årets 6 293 miljoner. Rörelseresultatet blev 245 miljoner kronor att jämföra med förra årets 194 miljoner. Det operativa kassaflödet blev efter operativa investeringar 156 miljoner kronor. Förra året låg den siffran på minus 477 miljoner.

Lennart Holm kommenterar att det tredje kvartalet kommer att påverkas negativt både av åtgärder som görs för att anpassa produktionen efter en lägre efterfrågan och av planerade underhållsstopp i Gävle, Karlsborg och Gruvön i augusti och september.

- Det är omöjligt att säga hur länge covid-19 kommer att pågå, men jag tror verkligen att BillerudKorsnäs, tillsammans med sina hängivna och duktiga medarbetare samt solida kunder, kommer att ta sig ut på andra sidan som ett ännu starkare företag. Vi har gått igenom tuffa perioder förut och den långsiktiga efterfrågan på fiberbaserade material och hållbara förpackningslösningar ökar. Vi är väl positionerade för framtiden, kommenterar Lennart Holm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078