23948sdkhjf

Stora Ensos vd om corona

Vi har gjort en större intervju som kommer publiceras längre fram med Stora Ensos vd och koncernchef Annica Bresky . Här får ni en smakbit med hennes tankar om coronapandemin.

Annica Bresky tillträdde i slutet av 2019 som vd och koncernchef för Stora Enso och fick tidigt i sin nya roll hantera coronakrisens effekter på verksamheten.

Pandemin har inneburit att hon inte kunnat resa och träffa lika många medarbetare och investerare fysiskt som hon hade planerat men hon har ändå kunnat ha dialogen och är överlag positiv.

— Det har varit annorlunda men ändå positivt. Det har fått organisationen att samlas. Vi i ledningsteamet har kommit närmare varandra. Jag tror att det kommer att gynna vårt samarbete över våra divisioner och affärsområden, säger Annica Bresky.

Fokus i de annorlunda tiderna har varit att vårda relationerna till kunderna och se till att medarbetarna håller sig friska.

Annica menar att på det stora hela har pandemin inte ställt till några betydande problem för Stora Enso.

— Vi lärde oss tidigt från erfarenheter hos våra fabriker i Kina och de kunskaperna förde vi över till vår övriga globala verksamhet. Därför var vi väldigt snabbt ute med att vidta åtgärder.

Det har inneburit att produktionen fortgått i stort sett som vanligt även om man har fått tillämpa rese- och besöksförbud samt distansarbete.

— Tittar man på skogsindustrin som helhet så kan man konstatera att jämfört med många andra sektorer och branscher så har vi inte påverkats lika hårt och inom vissa produktslag, som material till förpackningar och hygienartiklar, ser vi en fortsatt stor efterfrågan. Våra produkter är nödvändiga oavsett världsläget, förklarar Annica.

Det som kan vara ett orosmoln enligt henne är om pandemin skulle påverka den globala ekonomin långsiktigt vilket skulle slå hårt mot flera branscher och då även i förlängningen drabba skogsindustrin, men där är vi inte idag.

Längre fram kommer vi publicera en längre intervju med Annica Bresky som handlar om Stora Ensos framtid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094