23948sdkhjf

Forskarskolan hjälper industrins FoU-avdelningar

En forskarutbildning i datavetenskap med fokus på intelligenta underhållssystem. Det ska konsultföretaget Sigma technology solutions i Växjö och Linnéuniversitet anordna. 

På Linnéuniversitetet startade nyligen industriforskarskolan Data intensive applications, DIA. Forskarskolan har som uppgift att hjälpa industrins forskning och utveckling, FoU-avdelningar att automatisera och optimera sina befintliga affärsprocesser med hjälp av dataanalys. 

– Vi tror att fler företag kommer att inse fördelarna med dataanalys för att kunna fatta smarta beslut. Med data kan du exempelvis automatiskt styra den optimala tidpunkten för underhåll och tjänster för att minimera tidsåtgång och kostnader, säger Daniel Björkman, vice vd på Sigma technology solutions och fortsätter:

- Forskarskolan, som vi startar tillsammans med Linnéuniversitetet och tio andra företag i, kommer att fokusera på intelligenta underhållssystem. Under skoltiden kommer studenten att arbeta med Big data, dataanalys, maskininlärning, datavisualisering, sensorer, och innehållshantering.

– Datadrivna tekniker som Big data, Digital industry och artificiell intelligens hjälper till att förbättra utvecklings- och produktionsprocesser, men även slutprodukten. På forskarskolan DIA, kommer forskarna vid Linnéuniversitetet och ingenjörerna från partnerföretagen att utveckla, förbättra och tillämpa datadrivna tekniker, säger dr Welf Löwe, professor vid Institutionen för datavetenskap och medieteknik på Linnéuniversitetet.

Programmet sponsras av KK-stiftelsen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093