23948sdkhjf

Sandvik har minskat koldioxidutsläpp med 160 000 ton

För att påskynda den gröna revolutionen inom aluminiumproduktion använder Kanthal, som är en del av Sandvik Materials Technology, sin expertis för att leda företaget mot grön energi. Än så länge har Kanthal minskat koldioxidutsläppen med 160 000 ton.

Flera branscher kämpar med att uppfylla säkerhets- och miljöstandarder utan att kompromissa med prestandan, och som leverantör av värmeteknik uppmuntrar Kanthal omvandlingen från fossila bränslugnar till elektriska alternativ.

Företagets senaste innovationer inkluderar Kanthal Flow Heater-system, som ger uppvärmningstemperaturer upp till 1100 °C utan några koldioxidutsläpp.

Förutom sina produkter erbjuder Kanthal även en utvärderingstjänst, Go Green, som består av beräkningsmodeller, rapporter och kundrekommendationer. Go Green ger det möjligt för Kanthal att anpassa sitt erbjudande till varje kund när de ska gå över till elkraft.

Hittills har Kanthals implementering av elektriska ugnar bidragit till att minska koldioxidutsläppen med över 160 000 ton.

Sedan 1800-talet har Sandvik integrerat flera hållbara mål, till exempel att halvera sin koldioxidproduktion till år 2030.

Hållbar verksamhet har varit kärnan i Sandviks verksamhet i århundraden. Kanthal har lyckats förvandla hållbarhet till en affärsfördel, i kombination med ett tydligt sätt att mäta och beräkna de minskade ton koldioxid som ugnarna släpper ut, säger Ulrika Wedberg, chef för hållbar verksamhet i Sandvik Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094